Badkamervloeren vereisen speciale aandacht wanneer u besluit om ze op te knappen, omdat u een evenwicht moet vinden tussen het uiterlijk en de bruikbaarheid van het gebruik. Of u nu een douchecabine, een jacuzzibad met jets of inloopdouches heeft, de vloer moet water- en vochtbestendig zijn om het eerste jaar te kunnen blijven liggen.

Met dit alles in het achterhoofd moet u rekening houden met een vloer die bestand is tegen gemorst water en dweilen met een luchtdicht vergrendelsysteem tussen de voegen om doorsijpeling, vocht van de vochtigheid na lange warme douches te voorkomen, en enigszins sterk en stevig om het reguliere verkeer te kunnen weerstaan.

Dus wat is de beste vloerbedekking voor uw badkamer? Hier is een blik op enkele van de meest populaire keuzes van vandaag op het gebied van badkamervloeren.

Keramische of porseleinen tegels

Porselein is de koningin van de badkamervloer omdat het van nature waterdicht, kosteneffectief en behoorlijk stijlvol is. De porseleinen tegels hebben een luxueuze, getextureerde uitstraling en zijn vrij goedkoop. Porselein maakt deel uit van de algemene keramische familie, maar het verschilt omdat het een andere mate van waterabsorptie heeft. Tegels die een 0,5% minder absorptiegraad hebben zijn gecertificeerd als porselein, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers en natte ruimtes waar ze in direct contact komen met water en vocht.

Door de enorme hoeveelheid beschikbare keramische tegels is het gemakkelijker om de exacte vloer te creëren en te ontwerpen die u wenst. De tegels zelf zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en maten, en u kunt ook kleinere mozaïektegels aanschaffen die zijn voorgemonteerd op een gaas om de badkamer aantrekkelijk te maken. Keramische en porseleinen tegels reinigen grondig, en hoewel ze koud kunnen zijn, komt de vloerverwarming er mooi doorheen, waardoor de zolen van uw voeten een mooie warme uitstraling krijgen.

LVT-vloeren voor badkamers

Onze top aanbeveling voor waterdichte vloeren is LVT Flooring en het kan uw badkamer een high-end luxe uitstraling geven en dat ook nog eens voor een fractie van de prijs. In de meeste gevallen worden de tegels geleverd met prachtige hout- en natuursteeneffecten waardoor de ruimte in uw badkamer er elegant en geraffineerd uitziet. Er zijn zowel waterbestendige als waterbestendige tegels te vinden die perfect zijn voor badkamers en die het vocht op afstand houden.

Wees niet verward door het woord tegels hier, want het zijn niet uw gewone porselein of keramische tegels. LVT is gemaakt van een unieke laag composietvinylmaterialen die intensief worden samengeperst om de uitgeharde eigenschappen te geven. De tegels hebben een flexibele beweging binnenin en zijn verkrijgbaar in vierkanten en lange planken die lijken op laminaat, maar het verschil is dat ze helemaal geen houtdeeltjes bevatten, waardoor het een ideale waterdichte vloer is.

Luxe vinyltegels voelen zacht en warm aan, wat het een geweldig materiaal maakt om te gebruiken op de badkamervloer, in tegenstelling tot porselein dat van nature kouder is op de blote voeten. Het is vooral ideaal voor die koude winterochtenden. LVT kan direct over uw bestaande vloer worden geïnstalleerd, wat het gebruik ervan gemakkelijk en handig maakt, zodat uw creatieve sappen kunnen stromen. Als u hem toevallig over een andere vloerbedekking installeert, zorg er dan voor dat de onderkant volledig vlekkeloos is, want de tegels laten stof- en vuildeeltjes onder de vloer achter.

TIP: Zorg ervoor dat u een bijna vlakke vloer hebt wanneer u LVT installeert, omdat de meeste vinyltegels minder dan 5 mm en zeer flexibel materiaal zijn en als ze niet op een vlakke vloer worden gelegd, kunnen de voegen worden blootgesteld, waardoor water en vocht kunnen doorsijpelen. Ik weet zeker dat u weet waar dat toe kan leiden! Visgraat vloer nodig?

Natuursteen

Hoewel natuursteen een dure keuze is, kan het heel geschikt zijn voor badkamers. Natuursteen is hard en duurzaam, wat alles is wat je nodig hebt bij het overwegen van een badkamervloer, maar aan de andere kant kan natuursteen koud en glibberig zijn, waardoor het gevaarlijk is. Natuursteen in een badkamer kan de ruimte esthetisch aantrekkelijk maken, maar zoals hierboven vermeld, komt het wel met een fiks prijskaartje.

Waterdichte laminaatvloeren voor badkamers

In de meeste gevallen worden laminaatvloeren snel populairder. Laminaatvloeren voor badkamers hebben, net als LVT, een vochtbestendige toplaag, waardoor ze geschikt zijn voor ruimtes die blootgesteld kunnen worden aan natte ruimtes, zoals keukens en bijkeukens. De juiste waterdichte laminaatvloeren kunnen goed werken in de badkamer, omdat ze verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende aantrekkelijke patronen en dessins. U kunt laminaatvloeren met hout-, steen- en tegeleffect kopen die er geweldig uitzien in badkamers en evenementkeukens.